Ambachtelijk olie perserij in Blot-l´Église : sinds 1857

Ambachtelijk olie perserij in Blot-l´Église : sinds 1857

Productie volgens de ongewijzigde ambachtelijke methoden van 1857.

Met fabricage technieken die sinds 1857 niet meer gewijzigd zijn, is de oliemolen van Blot L´Église een van de laatste ambachtelijke oliemolens van de Auvergne. Toch is de oliemolen een echte onderneming die niet alleen maar draait voor de toeristen !

Het koolzaad wordt geleverd door de locale landbouw. De noten komen uit de Auvergne, de Dordogne en de Dauphiné, de hazelnoten uit Aquitanië, de voornaamde regio in Frankrijk waar ze worden gekweekt. De olie molen fabriceert ook amandel olie, arachide olie, sesam olie, olie van de blauwe zaden van klaprozen (œillette) en olie van pistache noten.

De olie molen van Blot is open voor publiek. Als er op het moment van uw bezoek geproduceerd wordt, kunt u alle stadia van de productie bekijken. Ook kunt u de ambachtelijke producten proeven en kopen in de werkplaats-winkel.


Huilerie de Blot

No comments yet.

Join the Conversation