Geannuleerd: Kookcursus van 10 – 14 mei, 2017 op Château du Ludaix, Frankrijk

Een onvergetelijke ervaring; ga terug in de tijd met grote kasteel keukens en fomele diners op het kasteel.
http://www.kokeninfrankrijk.nl/wordpress/wp-content/uploads/2017/01/Steph-in-front-of-Ludaix-1.jpgGeannuleerd: Kookcursus van 10 – 14 mei, 2017 op Château du Ludaix, Frankrijk

Vanwege gezondheids redenen is deze kookcursus geannuleerd!

Stephanie Holland, kasteelvrouwe op kasteel du Ludaix in Marcillat en Combrailles nodigt u uit deel te nemen aan een kookcursus die wordt gehouden van donderdag 10 mei tot zondag 14 mei op haar romantische kasteel.

Onderstaand vindt u details over de workshops waaruit de cursus bestaat en de wijze van inschrijving. .

Basis gegevens

  • Deelnemens verblijven in romantische privé kamers met privé badkamers in het kasteel.
  • Ontbijt en Diner vinden plaats in de grote eetzaal van het château. Lunch wordt verstrekt in de vorm van een pick-nick die deelnemers kunnen gebruiken zoals gewenst op het kasteel of onderweg.
  • Stephanie Holland at Chàteau du Ludaix

  • De kooksessies in de middag worden gehouden in de keukens van het kasteel onder leiding van Stephanie Holland, gastvrouwe en chef kok bij Château du Ludaix en Jacco Scheper, chef kok bij Le cuisinier en Combraille. De cursus taal is engels, met ondersteunende uitleg in het nederlands en frans waar benodigd.
  • In het dagprogramma zijn bezoeken opgenomen aan plaatsen buiten de cursus locatie, zoals lokale markten, plaatsen waar producten worden geproduceert on andere interrassante plaatsen. Het vervoer naar deze plaatsen buiten de cursus locatie is niet inclusief, en dient door de cursus deelnemer te worden verzorgd.
  • Stephanie Holland

    Stephanie Holland

    Jacco Scheper

    Jacco Scheper

Dag programma

    Dag 1, 10 mei, 2017 – Aankomst

    Dag 1, 10 mei, 2017 – Aankomst

  • 16:00 – 19:00 Deelnemers arriveren bij het Kasteel, toewijzing kamers.
  • 19:30 Welkom met champagne en hapjes in de bibliotheek.
  • 20:00 Formeel welkom diner in de Grote Eetkamer van het kasteel, met een wijnarrangement van speciaal gekozen Franse wijnen (inclusief).
  • 21:30 Koffie of thee met bonbons.
  • Dag 2, 11 mei, 2017 – Vis

    Dag 2, 11 mei, 2017 – Vis

  • 08:00 – 10:30 Ontbijt.
  • 11:00 Uitreiking lunch pick-nick pakketten en vertrek naar Domaine de Baudry, St. Hilaire près Pionsat voor het vissen van verse forel.
  • 15:00 – Workshop forel schoonmaken op het kasteel. (Deelname vrijwillig)
  • 16:00 – Chef ´s meeting: Uitreiking van de schorten, uitreiking en bespreking van het menu, indeling in groepen en toewijzing van verantwoordelijkheden, bespreking van het voorgestelde wijnarrangement.
  • 16:30 – 19:00 Kookworkshop in een van de keukens van het kasteel. Dekken van de tafel in de Grote Eetzaal van het kasteel.
  • 19:30 Het vier gangen diner waarbij elk team om de beurt het eigen gerecht opdient. Inclusief huiswijn, optioneel speciaal wijnarrangement beschikbaar.
  • Ongeveer 21:30 Koffie of thee met bonbons.
  • Dag 3, 12 mei, 2017 – Olie

    Dag 3, 12 mei, 2017 – Olie

  • 08:00 – 09:00 Ontbijt
  • 09:30 Uitreiking lunch pick-nick pakketten en vertrek voor een bezoek met rondleiding aan de ambachtelijke olie maalderij in Blot L´Eglise. (indien beschikbaar)
  • 16:00 – Chef ´s meeting: Uitreiking en bespreking van het menu, indeling in groepen en toewijzing van verantwoordelijkheden, bespreking van het voorgestelde wijnarrangement.
  • 16:30 – 19:00 Kookworkshop in een van de keukens van het kasteel. Dekken van de tafel in de Grote Eetzaal van het kasteel.
  • 19:30 Het vier gangen diner waarbij elk team om de beurt het eigen gerecht opdient. Inclusief huiswijn, optioneel speciaal wijnarrangement beschikbaar.
  • Ongeveer 21:30 Koffie of thee met bonbons.
  • Dag 4, 13 mei, 2017 – Geimproviseerd koken

    Dag 4, 13 mei, 2017 – Een luxe maaltijd bereiden met improvisatie.

  • 08:00 – 09:00 Ontbijt.
  • 09:30 Uitreiking lunch pick-nick pakketten en vertrek voor een bezoek aan overdekte voedsel markt in Saint Eloy les Mines, waar we zullen besluiten welke ingredienten te kopen vaar het bereiden van de avond maaltijd.
  • 16:00 – Chef ´s meeting: Uitreiking en bespreking van het menu, indeling in groepen en toewijzing van verantwoordelijkheden, bespreking van het voorgestelde wijnarrangement. Het maken van een groeps foto.
  • 16:30 – 19:00 Kookworkshop in een van de keukens van het kasteel. Dekken van de tafel in de Grote Eetzaal van het kasteel.
  • 19:30 Het vier gangen diner waarbij elk team om de beurt het eigen gerecht opdient. Inclusief huiswijn, optioneel speciaal wijnarrangement beschikbaar. Er zijn die avond ook gasten uitgenodigd voor het diner.
  • Ongeveer 21:30 Koffie of thee met bonbons.
  • Dag 5, 14 mei, 2017 – Vertrek

    Dag 5, 14 mei, 2017 – Vertrek

  • 08:00 – 10:30 Ontbijt.
  • Uitreiking van de diploma´s, Vertrek.

Administratieve details

    Tarieven en voorwaarden

    Tarieven en voorwaarden voor deelname.

  • Tarief 1 (een deelnemer, éénpersoons kamer): € 759,-
  • Tarief 2 (2 deelnemrs, vrienden of partners, die gezamelijk inschrijven en een tweepersoons kamer delen) € 649,- p.p.
  • Tarief 3 (1 deelnemer, een niet deelnemend partner, die gezamelijk inschrijven en een tweepersoons kamer delen) € 1.259 in totaal. (de niet deelnemend partner maakt gebruik van Ontbijt, Pick-nick lunch en Diner.)
  • Niet inbegrepen: transport.
  • Tataal aantal deelnemens: Minimaal 6 – Maximaal 12.
  • Betaling: 50% bij boeking, 50% bij aankomst.
  • Extra´s: Optioneel wijnarrangement van 4 speciaal gekozen wijnen @ € 22,50 op dagen 2, 3 en 4.
  • Rond 1 mei zullen we u vragen vier vragen te beantwoorden. Uw antwoorden zullen ons in staat stellen de inhoud van de workshops beter af te stemmen op wensen van de deelnemers.
  • Inschrijving en annulering

    Inschrijving en annulering

  • Gebruikt u a.u.b. Contact formulier om in te schrijven. Geef daarbij a.u.b. uw telefoon nummer en postadres op.
  • Opmerking: Zo lang het minimaal aantal deelnemers nit is bereikt, wordt u, zonder enige verplichting, genoteerd als ´belangstellend´.
  • Zodra het minimale aantal deelnemers is bereikt zullen we u vragen uw ´belangstelling´om te zetten in een inschrijving, en zullen we u vragen 50% van het deelname tarief te betalen als aanbetaling. Deze aanbetaling zult u zonder enige inhouding geheel teug ontvangen indien om welke onvoorziene reden danook de kookcursus moet worden geannuleerd.
  • Ingeschreven deelnemers kunnen tot 26 april annuleren, uw aanbetaling wordt teruggestort onder inhouding van 10% Inschrijvings kosten.Registered.
  • Annuleringen vanaf 26 april wordt 50% van de deelname som in rekening gebracht. Wij adviseren u een annulerings verzekering af te sluiten om u tegen risico´s te beschermen.

  • Slaapkamer in het kasteel.

  • Bibliotheek

  • De grote eetzaal

  • Château du Ludaix – Voorgevel

There are 1 comments. Add yours

  1. 16th februari 2017 | c.akerboom says: Beantwoorden
    Welcome to all on our new website! Please feel free to contact us on any query you might have. We´ll be happy oblige. Welkom bij onze nieuwe website! Voel u vrij om contact met ons op te nemen met uw vragen. Wij zullen u graag helpen. Bienvenue à tous sur notre nouveau site web! N'hésitez pas à nous contacter pour toute question que vous pourriez avoir. Ce sera notre plaisir de vous aider.

Join the Conversation