e bent op vakantie in Frankrijk. Hier heb je veel lekker eten en allemaal anders dan in Nederland. Om het vele lekkere eten een beetje te compenseren is beweging erg belangrijk. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bergwandelen. Voor bergwandelen is het wel zo handig je een beetje voor te bereiden. Hierbij kun je denken aan het kopen van bergschoenen dames of heren. Maar wat nog meer?

Bergwandelschoenen dames of heren

Bij het bergwandelen zijn bergwandelschoenen dames of heren een must. Vaak maak je lange tochten bij het bergwandelen, waarbij de grond ook niet gelijk is. Wanneer je geen bergwandelschoenen dames of heren hebt, kun je flinke blaren en pijnlijke voeten oplopen. Zorg er dus voor dat je voordat je op vakantie gaat bergschoenen dames of heren hebt aangeschaft.

Schoenen inlopen en conditie opbouwen

Zijn je bergschoenen dames of heren binnen? Mooi, want dan kun je nu aan de slag met oefenen en de bergschoenen dames of heren inlopen. Dit is erg belangrijk. Ten eerste ben je dan meer ervaren met de bergschoenen dames of heren en zijn ze ingelopen, maar daarnaast bouw je ook nog eens conditie op. Hierdoor zul je op vakantie minder snel uitgeput raken.  

Neem rust

Ook is het erg belangrijk goed uitgerust te zijn wanneer je begint aan een bergwandeling. Gelukkig kun je in de meeste gevallen veel rust nemen wanneer je op vakantie bent. Pak dus veel slaap, zodat je fit van start kan gaan aan de bergwandeling. 

Kies het juiste moment

Ook is het belangrijk om te kijken wanneer je gaat. Je wilt tijdens een lange wandeling voorkomen dat je in de stromende regen loopt. Het is dus belangrijk om het weer goed in de gaten te houden. Hierbij kijk je naar de verschillende temperaturen, tijden en de buien. Heb je het juiste moment gevonden? Dan kun je alleen nog maar genieten van je mooie bergwandeling.

Denk aan pauzes

Ook pauzes zijn tijdens een lange bergwandeling niet te vergeten. Het is een aardige klim die je tegemoet gaat. Dit vergt veel energie en moeite. Het is dus van belang dat je goed aan je lichaam denkt. Naast dat je dus uitgerust begint met een bergwandeling, wil je ervoor zorgen dat je deze rust tijdens de wandeling ook een beetje houdt. Doe dit door middel van regelmatig pauzes houden.

Pin It on Pinterest